• Cura vita 24
  Vodeći pružatelj usluge za
  Cura Vita
  24
  pomoć osobama treće životne
  dobi u kući i na putovanju
 • Bit ćemo s vama
  Bit ćemo s vama
  na rekreaciji, razonodi, zabavi i odmoru
 • Vaš smo oslonac
  Vaš smo oslonac
  u kućanskim poslovima, njegovanju i kretanju.

Razgovarajte sa našim stručnjacima i klijentima

Usluge

Obavljanje kućanskih poslova

Održavanje čistoće u kući, briga o urednosti odjeće i inventara, uz neposrednu dostupnost uslužnog osoblja radi dogovora o dnevnim obvezama.

Organiziranje prehrane

Nabavka namirnica, priprema hladnih i toplih obroka i napitaka ili dopremanje gotovih jela po izboru klijenta.

Pomoć u održavanju higijene

Pomoć pri oblačenju, svlačenju, kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba, uz poštivanje i zaštitu integriteta i dostojanstva klijenta i uslužnog osoblja.

Pomoć u kretanju i rekreaciji

Pomoć klijentu pri kretanju i rekreaciji u kući i izvan kuće. Vježbajte prema rekreacijskom programu, uz našu asistenciju.

Prijevoz klijenta i stvari

Prijevoz i pratnja klijenta pri odlasku i povratku s željenog odredišta. Nabavka, prijevoz i isporuka stvari.

Organizacija turističkog putovanja

Organizacija individualnog ili skupnog turističkog putovanja i odmora u Hrvatskoj uz prijevoz, stalnu pratnju i pomoć našeg uslužnog osoblja.

Klijenti & osoblje

Informirajte se o mogućnostima zaposlenja u Hrvatskoj i inozemstvu

Kontaktirajte nas

O nama - Naš Tim

Stvarajući stranicu na kojoj nas upoznajete, krenuli smo ususret ljudima koji se uvijek nadaju da će im suvremeni ritam života prepustiti više vremena za pomaganje i brigu o starijim članovima obitelji. Dobro nam došli i hvala vam na toj nadi!

Na ovom je mjestu oživljela naša poslovna vizija. Njezin put vodi prema životima i domovima osoba treće životne dobi. Iako im svi puno dugujemo, oni rijetko očekuju nešto više osim dostojanstvenog uživanja mirovine.

Dostojanstvo ove dobno osjetljive populacije njeguje se ublažavanjem socijalne izolacije, pružanjem emocionalne potpore razgovorima i druženjem u svrhu prevladavanja usamljenosti, te uključivanjem u društveni život zajednice. Na praktičnoj razini, pomaže im rasterećenje od kućanskih poslova, odlazaka u nabavku stvari i pripremanja hrane. Ako su ograničenog zdravlja, dragocjena im je pratnja i pomoć u zadovoljavanju vlastitih zdravstvenih i higijenskih potreba.

Ova uvjerenja temelj su našeg rada na poboljšanju kvalitete života osobama u trećoj životnoj dobi unutar njihovih domova i na putovanjima. Nakon uspješne poslovne suradnje s klijentima u Hrvatskoj, u razvoju poslovanja pogodovao nam je pristup Hrvatske Europskoj uniji, a potom i ukidanje ograničenja za rad hrvatskih državljana u Njemačkoj. Ovakvom povjerenju njemačkog tržišta rada, odgovorili smo pružanjem usluge za pomoć u kući. Omjer potražnje takvih usluga i zainteresiranost pružatelja s druge strane, premašio je naša očekivanja.

Zahvaljujući pažljivom odabiru uslužnog osoblja, nailazimo na izraze zadovoljstva, a često i iskrenog prijateljstva naših klijenata. To nam je najdraža referenca poslovnog ugleda. Zadnja novost u našoj ponudi klijentima je organizacija turističkog putovanja ili odmora na hrvatskoj obali ili unutrašnjosti zemlje u pratnji našeg osoblja, kako bi uživali u čuvenim pirodnim ljepotama i tradicionalnoj gastronomskoj ponudi, te iz Hrvatske ponijeli lijepe uspomene.

Nikolina Princip

Direktorica

Osnivačica i direktorica CURA VITA 24. Pokriva englesko i hrvatsko govorno područje. Upravlja ukupnim poslovanjem i neposredno organizira turističke posjete klijenata Hrvatskoj.

Nataša Lukić

Voditelj inozemnih poslova

U Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj neposredno kontaktira klijente i organizira rad osoblja. Pokriva njemačko i hrvatsko govorno područje.

Darko Princip

Stručni suradnik

Organizira testiranje i izbor osoblja, njihovo putovanje i smještaj u mjestu rada, rješava prateće formalnosti iz područja radnog odnosa.

Tim za stručnu podršku

Zastupanje, kadrovski poslovi, knjigovodstvo, tehnički poslovi, marketing.

Otvorite odgovore na pitanja

Klijenti

Sklapanjem pisanog ugovora između klijenta i pružatelja usluge CURA VITA 24.

Može. Klijent iznosi svoje potrebe, pružatelj usluge upućuje osoblje koje najbolje može odgovoriti zahtjevima klijenta.

Osoblje je osposobljeno za poslove navedene u ugovoru i na ovoj stranici, a njihove kvalifikacije u pravilu nadilaze tu vrstu poslova. Služe se njemačkim jezikom, imaju najmanje stečenu srednju stručnu spremu i poželjno je imati vozačku dozvolu za upravljanje vozilima B kategorije.

Radno vrijeme prilagođeno je potrebama klijenta unutar ugovorenog mjesečnog fonda radnih sati.

Neradni dani osoblja prilagođeni su neradnim danima i blagdanima u državi isporuke usluga klijentu.

Potencijalnom klijentu može se omogućiti kontakt s drugim klijentima radi informiranja o dojmovima i iskustvima s osobljem CURA VITA 24.Osoblje

Uglavnom na određeno vrijeme u početku, a kasnije prema potrebama klijenta i dogovoru s poslodavcem.

Prijavu zdravstvenog i mirovinskog osiguranja obavlja poslodavac.

Za vrijeme rada u inozemstvu zaposlenik ne snosi troškove svog smještaja i prehrane.

Poslodavac snosi i nadoknađuje trošak odlaska i povratka sa radnog mjesta.

Radno vrijeme je 40 sati tjedno, a neradni dani regulirani su propisima države u kojoj se obavlja rad.

Radnik je nositelj EU iskaznice zdravstvenog osiguranja.

U pravilu su zabranjene privatne posjete zaposleniku u objektu rada i u radno vrijeme, osim u žurnim i iznimnim slučajevima koje odobri klijent.

Poslodavac je odgovoran za postupak prijave boravišta zaposlenika u inozemstvu, a zaposlenik je u tu svrhu dužan postupati prema uputama poslodavca.

Plaća se isplaćuje na bankovni račun zaposlenika ili zaštićeni račun u FINA-i u Hrvatskoj.

Zaposlenik mora biti punoljetan hrvatski državljanin, dobrog psihofizičkog zdravlja, poželjno je da ima vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilima B kategorije, stečenu najmanje srednju stručnu spremu, poznavati njemački jezik u govoru i pismu do razine koja jamči uspješno sporazumijevanje oko poslova koje obavlja za klijenta, s iskustvom i ljubavlju prema pružanju usluga kakve isporučuje poslodavac, poželjno da se s njemačkom tradicijom i kulturom susreo za vrijeme ranijih boravaka u Njemačkoj.

Da, u bilo kojoj članici Europske unije koja nema ograničenja za zapošljavanje hrvatskih državljana.

Dojmovi klijenata
Želite posjetiti i upoznati Hrvatsku?

Poželite li upoznati ili ponovo doživjeti čuvene prirodne ljepote Hrvatske u pratnji našeg osoblja, bit ćemo pouzdan partner u planiranju putovanja i smještaja. Jadranska obala, od Dubrovnika, preko središnje Dalmacije s otocima pa sve do Istre na sjeveru, obiluju povijesnim gradovima, netaknutim prirodnim ljepotama i gastronomskom ponudom koja će Vas ispuniti užitkom i lijepim uspomenama. Ako vrijeme u kojem koristite usluge našeg osoblja prepoznajete kao priliku za sadržajan i bezbrižan posjet Hrvatskoj, samo odaberite destinaciju. Kornati, Korčula, Hvar, Brač, Vis, samo su neki od otoka koje ne smijete zaobići. Pula, Rovinj, Poreč i Opatija na sjevernom Jadranu, zatim Split, Zadar i Makarska na središnjem Jadranu, kao i Dubrovnik na jugu, samo su dio nezaobilaznih odredišta na hrvatskoj obali. U unutrašnjosti svakako posjetite Plitvička jezera, Zagreb, Varaždin i seoska gospodarstva u Slavonskoj ravnici. Brojne toplice pobuđuju velik interes hrvatskih gostiju u zrelijoj dobi. Turističku rutu i sadržaje planirat ćemo prema vašim željama i mogućnostima. Vožnja, pronalazak dobrog smještaja, poznavanje rute kretanja i odredišta, komunikacija s domaćinima i državnim institucijama, odabir prikladnih restorana, a prema potrebi i kontakt s zdravstvenim ustanovama – naša je briga, a vaša prilika.
Pogledajte ljepote Hrvatske

Kontaktirajte nas!

00385 1 7988 708

info@curavita24.com

Hvala na posjeti Pouzdajte se u nas